[ad_1]

قبل از همه گیری ، دکتر جنیفر اسپایسر از بیدار شدن زودتر لذت می برد. در آن ساعات ساکت صبح ، او وقت ارزشمندی را تنها با سگ خود سپری می کرد و با استفاده از دانه های بو داده در آتلانتا یک فنجان قهوه مورد علاقه خود را درست می کرد.

حالا او به سختی می تواند بدون اینکه قهوه را تف کند ، بنوشد. قهوه او که زمانی منبع لذت مزه بود ، اکنون بو و طعم شیمیایی دارد که اسپایسر دیگر تحمل آن را ندارد.

اسپایسر ، استادیار بیماری های عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه اموری گفت: “من حتی نمی توانم به کافی شاپ بروم. بوی خیلی بدی دارد.” “واقعاً افتضاح است.”

پوشش کامل شیوع ویروس کرونا

تغییر ناگهانی حواس اسپایسر اکنون یک مقصر بسیار رایج است: Covid-19. وی تابستان گذشته مورد نسبتاً خفیفی از ویروس داشت. علاوه بر از دست دادن حس چشایی و بویایی ، حدود یک هفته تب ، لرز و خستگی داشت. حس بویایی و چشایی او سرانجام بازگشت – اما نه مانند گذشته.

شام دکتر جنیفر اسپایسر در شیکاگو در ژوئیه 2019.با احترام به جنیفر اسپایسر

اسپایسر گفت ، بعضی از غذاها و نوشیدنی ها بو و طعم بدی دارند. خیلی بد.

اسپایسر با بیان اینکه یک لقمه پنیر اخیر طعم گچ دارد ، گفت: “این از طعم شیمیایی ناخوشایند تا مزه گوشت فاسد است.” اوضاع بهتر می شود ، اما تقریباً شش ماه از ابتلای او می گذرد.

اسپایسر از تنها بودن فاصله دارد. مطالعه ای که روز چهارشنبه در ژورنال طب داخلی منتشر شد ، نشان داد که 86٪ از بیماران مبتلا به اشکال خفیف Covid-19 دچار از دست دادن چشایی و بویایی می شوند ، در حالی که در مقایسه با 4 تا 7٪ از بیماران با موارد متوسط ​​تا شدید.

این مطالعه بیش از 2500 بیمار در فرانسه ، بلژیک و ایتالیا را شامل شد. اکثریت در حدود دو ماه به هوش آمدند.

اینکه چرا از بین رفتن بویایی و چشایی در بین افرادی که فرم خفیف تری از Covid-19 دارند بیشتر دیده می شود ، هنوز مشخص نیست. نویسندگان این مطالعه نشان می دهند که این بیماران دارای سطح بالاتری از آنتی بادی های خاص هستند که ممکن است گسترش ویروس کرونا در بینی را محدود کند.

خط حمله مختلف

Covid-19 اولین بیماری نیست که باعث از بین رفتن چشایی یا بو می شود. سرماخوردگی ناخوشایند ، آنفولانزا ، حتی آلرژی بد می تواند باعث گرفتگی بینی شود ، که این حس ها را بی فایده می کند. اما در این موارد ، حتی اگر به طور موقت باشد ، استفاده از ضد احتقان می تواند کمک کند.

کارشناسان می گویند در مورد Covid-19 چنین نیست. در عوض ، ویروس کرونا از طریق یک خط حمله متفاوت ، این حواس را کم رنگ می کند.

دکتر نینا شاپیرو ، جراح اطفال و سر و گردن در دانشکده پزشکی UCLA گفت: “این یک فرآیند التهابی در خود عصب یا سلول ها است.”

حس بویایی فرد به شرح زیر عمل می کند: یک مولکول بو وارد بینی می شود و روی نوع خاصی از بافت به نام اپیتلیوم بویایی می افتد. این بافت پر از نورون است که مولکول بو را گرفته و آن را از طریق پیاز بویایی و به مغز منتقل می کند ، جایی که مثلاً بوی گل رز تعبیر می شود.

نورونها در این مسیر از بینی به مغز با پشتیبانی از سلولهایی که به عنوان نشانگرهای نشان دهنده راه عمل می کنند ، هدایت می شوند. اما سلولهای پشتیبانی کننده با گیرنده ای به نام ACE-2 ، هدف اصلی ویروس کرونا در سلولهای انسانی پوشانده شده اند. این امر سلولهای پشتیبانی را نیز به یک هدف اصلی تبدیل می کند.

متخصصان پیشنهاد می کنند که ویروس در این سلول ها مستقر شده و راه رسیدن سلول های عصبی در مغز را مختل می کند. وقتی این اتفاق می افتد ، افراد حس بویایی خود را از دست می دهند. و بو بطور مستقیم با طعم و مزه فرد ارتباط دارد.

هیچ تضمینی وجود ندارد که این اتصالات عصبی هرگز مسیر عادی خود را پیدا کنند. اما این واقعیت که حداقل برخی از واکنشها وجود دارد – حتی اگر این بدان معنا باشد که بوی گرامی گذشته اکنون بوی مواد شیمیایی می دهد – می تواند نشانه خوبی باشد.

دکتر بردلی گلدشتاین ، دانشیار جراحی سر و گردن و ارتباطات در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی گفت: “در واقع ، ما فکر می کنیم این انتهای عصبی در حال رشد و ترمیم هستند.” “آنها هنوز سیگنال های درستی ارسال نمی کنند ، اما همه چیز باید بهبود یابد.”

برای پوشش کامل شیوع ویروس کرونا ، برنامه NBC News را بارگیری کنیدک

بو و طعم غذا تنها مشکلات حسی برای افرادی که Covid-19 داشته اند نیست. بیماران همچنین باید از صابون های معطر ، شوینده ها و خوشبو کننده ها استفاده کنند.

از دست دادن یا تغییر حس بویایی می تواند آزاردهنده باشد ، اما شاپیرو می گوید که می تواند خطرناک باشد.

وی گفت: “اگر نشت گاز دارید ، لزوماً نمی توانید آن را بو کنید.” و اگر افراد اشتهای خود را از دست بدهند زیرا طعم غذا مانند مقوا یا حتی گوشت پوسیده است ، می توانند به کمبود ویتامین مبتلا شوند. علاوه بر این ، ممکن است مردم ندانند که چه موقع غذا واقعا خراب شده یا حتی سوخته است.

شاپیرو گفت ، خطر دیگر افسردگی است. مردم از خوردن غذا و نوشیدنی و همچنین سایر بنیادهای شادی انسان مانند گلهای معطر بسیار لذت می برند.

دکتر ساندیپ رابرت دیتا ، دانشیار مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی هاروارد گفت: “بینی شما بر وضعیت عاطفی شما تأثیر می گذارد. این امر به ما کمک می کند تا در جهان خود حرکت کنیم و احساس می کنیم در جای مناسب قرار گرفته ایم.”

وی گفت: افرادی که حس بویایی خود را از دست می دهند در واقع دچار اختلالات روانشناختی از جمله افسردگی هستند.

اسپایسر که در حال حاضر شش ماهه است و مشکلات حسی خود را دارد ، به افرادی که در چنین شرایطی هستند توصیه می کند که به دنبال گروه های پشتیبانی باشند. وی گفت: “در مورد تجربیات دیگران بخوانید زیرا باعث می شود دیوانگی کمتری داشته باشید.”

“راستش ، شما شروع به تعجب می کنید ،” آیا من دراماتیک هستم؟ ” آیا این بد است؟ “

او گفت: “بله.” “واقعا بوی بدی می دهد.”

NBC HEALTH را دنبال کنید توییتر & فیس بوک.



[ad_2]

منبع: dastchin-khabar.ir